Nieuwe blogs over teamsamenstelling, teamoptimalisatie, teambuilding en ecosystemen voor startups en scale-ups door Tony de Bree.

Een van de belangrijkste vragen voor jezelf als oprichter, als CEO van een scale-up en voor professionele investeerders is ‘met wie ga je het doen?’ Hierbij speel je zelf,  je team maar ook je onderscheidende ‘startup- of scale-up ecosysteem’ een cruciale rol.

Inleiding.

In iedere fase van de ontwikkeling van je businessidee heb je andere mensen nodig om het voor elkaar te krijgen. Je kunt immers niet alles alleen. En zelf heb je ook een ander profiel nodig als oprichter, teamleider en als CEO van een succesvolle scale-up.

Blogs over teams, partnerships en je unieke ecosysteem.

Daarom starten we vandaag een nieuwe serie blogs over de onderwerpen van hoofdstuk 7 van ‘Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup’: ‘Met wie ga je je businessidee uitwerken?’

Onderwerpen die daarbij aan de orde zullen komen zijn o.a.:

– hoe kies je je leveranciers per fase?
– hoe kies je je partners per fase?
– hoe stel je je (virtuele) team samen per fase en
– hoe kun je je team verbeteren (teamoptimalisatie) per fase?
– wat is een ecosysteem eigenlijk?
– hoe bouw je je ecosysysteem op per fase?
– hoe gebruik je je ecosysteem om jezelf te onderscheiden?
– wat doe je zelf en wat laat je anderen doen?

En daarnaast geven we je ook tips over hoe je gebruik kunt maken van de juiste mensen in je netwerk om b.v. je juiste leden van je Raad van Advies en Raad van Toezicht te kiezen. Allemaal mensen in je uitgebreide ‘team’, je ‘startup- (en scale-up-) ecosysteem’. Dus bookmark nu deze categorie berichten over hoofdstuk 7 hier.

Als je meer wilt weten over business ecosystemen en de ontwikkeling daarvan, lees dan mijn boek ‘Dinosaurier of krokodil’. Daar staat ook alles in over hoe je klantwaarde creeert met je ecosysteem, je ‘relatiekapitaal’.

Tot snel.
Tony

p.s.
Volg me op de Facebook-pagina van ‘Kan het vliegen?’ (zie hier) op Twitter op  @ideetotstartup, op Instagram op @kanhetvliegen en op LinkedIn hier.