‘Hoe kies ik de juiste accelerator of incubator’? Door Tony de Bree.

Hoe kies ik de juiste incubator of accelerator?

Uit de gesprekken met oprichters van startups en met een aantal experts  voor ‘Kan het vliegen?’ komt een aantal vragen voortdurend terug waaronder de vragen in dit YouTube filmpje.

Maar er zijn er nog veel meer. Een andere belangrijke vraag is ‘Hoe kies ik de juiste incubator of accelerator?’Dat was een van de redenen dat ik Boukje Vastbinder van Noorderwind en Lija Groenewoud van in4art, allebei ex-Yes!Delft ondervroeg over wat zij als antwoord op deze vraag aan oprichters van startups zouden geven.

Er zijn immers heel veel accelerators en incubators in Nederland. Zowel bij grote corporates als bij universiteiten, als in steden. Te veel om op te noemen. Een van de belangrijkste criteria vonden zij o.a. of het full-time of part-time was. Een ander belangrijk punt was: wat de opleiding kostte aan tijd en geld. En wat de faciliteiten waren die de organisatie aan je als oprichter kon leveren.

Er waren nog een aantal andere belangrijke tips en criteria trouwens die je in ‘Kan het vliegen?’ kunt teruglezen. En ze geven samen met de andere experts ook nog antwoorden op andere vragen die veel oprichters zich stellen zoals ‘Welke vragen willen investeerders beantwoord hebben?’ als onderdeel van hoofdstuk 7, ‘Hoe krijg je de financiering van je business idee rond?’ Daar gaat een van mijn volgende blogs over.

‘Kan het vliegen’? op sociale media.

Als je #infographics wilt zien rond startups, scale-ups en nog veel meer, volg me dan hier  op Pinterest. En vergeet me niet te volgen op en de pagina te liken op Facebook, je kunt me op Twitter volgen  (@tonydebree en @ideetotstartup, speciaal voor ‘Kan het vliegen?’), op Instagram (‘kanhetvliegen’) en op Linkedin voor nieuws, speciale aanbiedingen en nog veel meer.

Tot snel,

Tony de Bree
Mobiel: 06-34387806
E-mail: tony.de.breeATgmail.com.p.s.
En ben je zelf directeur van een incubator of accelerator-programma, geef Tony dan even een belletje of stuur me een e-mail naar tony.de.bree@gmail.com. We hebben namelijk tijdelijk een speciale aanbieding voor accelerators en incubators als je meerdere exemplaren van 'Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup' voor je cursisten op studenten aanschaft.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren