Waar letten investeerders in startups en scale-ups op?

Zoals Peter Thiel terecht opmerkt in ‘Zero to one’ doen veel corporate en private investeerders in startups en scale-ups nog aan een ‘spray-and-pray’ strategie.

‘Spray-and-pray’ investeringsstrategie.

Ze investeren in een aantal bedrijven en ‘hopen’ dat er eentje heel succesvol wordt. Daarom hebben we aan een aantal ervaren en succesvolle investeerders in startups en scale-ups waaronder Quintin Schevernels, Meino Zandwijk, Maarten van den Belt en Robert Weaver gevraagd waar ze nu opletten bij het investeren als business angel of als venture capitalist.  En hetzelfde vroeg ik aan Marie-Jose van Den Boomgaard van KPN: waar let jij nou op als je met oprichters van startups in aanraking komt ter ondersteuning van de corporate venturing activiteiten van KPN? Al hun antwoorden en tips hebben we in ‘Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup verwerkt’. En daarnaast heb ik mijn eigen ervaringen sinds 2001 meegenomen bij het beoordelen van oprichters, ideeen, business modellen van startups en scale-ups binnen en buiten Fintech en nog veel meer. Het resultaat is opvallend….en uiteindelijk ook weer niet.

Als je de hele inhoudsopgave van het boek wilt zien, download de gedetailleerde inhoudsopgave van ‘Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup’ dan hier. En verlies geen kostbare tijd en koop het nu bij managementboek.nl hier  en bij Bol.com hier. Of koop a.s. vrijdag een gesigneerd exemplaar tijdens de Dutch Fintech Awards. Check that out hier.

Vg
Tony de Bree

p.s.
Als je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen rond ‘Kan het vliegen?’ inclusief events, aanbiedingen en tips, volg dan me op Twitter via @tonydebree en vooral @ideetotstartup, like deze Facebook-pagina van ‘Kan het vliegen?’ en op LinkedIn hier.