Tips voor vrouwelijke oprichters van startups in ‘Kan het vliegen?’

Vrouwelijke oprichters van startups hebben een grotere slaagkans dan mannen.

Een van de vragen die in mijn nieuwe ‘how-to’ boek ‘Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup‘ wordt beantwoord is hoe succesvol vrouwelijke oprichters van startups zijn en watvoor tips een aantal ervaren vrouwelijke ondernemers/oprichters en investeerders mee kunnen geven?

Vrouwelijke oprichters van startups hebben een grotere slaagkans dan mannen.

Ter voorbereiding van ‘Kan het vliegen?’ heb ik met een aantal vrouwelijke ondernemers en investeerders gesproken over succesvolle startups en welke tips ze oprichtsters van startups zouden willen geven. Die experts waren Marie José Van Den Boomgaard (KPN), Boukje Vastbinder (ex-Yes!Delft), Lija Groenewoud van Vliet  (ex-Yes!Delft), Nicolette Loonen (ex-voorzitster WIFS en eigenaresse van veracommunity.nl) en Marjolein Oomen van Double Dutch Design.

Daar kwam een aantal zeer interessante conclusies en tips uit. Een van die conclusies was dat vrouwelijke oprichters van startups eigenlijk een grotere slaagkans hebben dan mannen en wel om een aantal redenen. Waaronder hun over het algemeen hogere E.Q. Maar dat vrouwen soms ook te voorzichtig zijn.

Op dit onderwerp en op een aantal andere onderwerpen rond soft- en hard skills van succesvolle oprichters van startups wordt dieper ingegaan in hoofdstuk 3 van ‘kan het vliegen? (klik hier voor de inhoudsopgave) en in de andere hoofdstukken over hoe je als vrouwelijke oprichter van een startup je idee moet presenteren, hoe je financiering voor je idee kunt krijgen in de verschillende fasen, hoe je met (vaak mannelijke) investeerders om moet gaan en hoeveel geld je moet vragen.

En je kunt je nu ook opgeven voor de introductietraining voor oprichters van startups. Klik hier voor de eerst volgende sessie.

Vg
Tony de Bree

p.s.

Als je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen rond ‘Kan het vliegen?’ inclusief events, aanbiedingen en tips, volg dan me op Twitter via @tonydebree en vooral @ideetotstartup, op Facebook deze pagina van ‘Kan het vliegen?’ en op LinkedIn hier.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren