Kick-off van het SIR-programma van het Ministerie van JenV.

Het Ministerie van Justitie & Veiligheid (JenV) in Den Haag organiseert een Startup In Residence Programma.

Het Ministerie van JenV heeft intern een aantal thema’s geinventariseerd en daar interne owners voor gevonden. En vervolgens zijn daar in samenwerking met World Startup Factory uit Den Haag een aantal startups bij gezocht volgens een strak schema. Na een flitsende introductiemeeting (zie voor meer foto’s binnenkort het speciale album op deze Facebook-pagina), konden we kennis maken met de verschillende startups en het programma.

Een mooi initiatief, zeker in het licht van de ambitie van Den Haag om LegalTech- en RegTech-hoofdstad te worden. Vandaar dat ik blij ben om een van de betrokken startups te mogen coachen en te begeleiden ‘van idee tot succesvolle startup’ en scale-up natuurlijk. In dit geval een aantal jongens uit Venlo die jonge mensen die uit de gevangenis komen willen helpen met een app om op ‘het goede pad’ te blijven en eigen inkomsten te kunnen gaan generen.

Zeker in het licht van de ambitie van Den Haag om LegalTech- en RegTech-hoofdstad te worden op een aantal terreinen. En het praktische werkboek ‘Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup’ (en scale-up) kan daar prima bij gebruikt worden.

Op de Facebook-pagina van ‘Kan het vliegen?’ (zie hier) en via mijn andere sociale accounts zal ik je op de hoogte houden van de voortgang en de ervaringen, ok? Dus volg me op Twitter @ideetotstartup, op Instagram op @kanhetvliegen en op LinkedIn hier.

Met vriendelijke groet,

Tony